menu

15:02
5 ознак якісних ранців: поради батькам

​​​​​​​

Про важливість рівної постави і здоров’я хребта з дитинства наголошують педіатри і ортопеди. Тому було створено норми щодо облаштування шкільних місць для навчання: висота парти та сидіння розраховується відповідно вікових норм, вчитель слідкує за поставою дітей, а у молодших класах проводять гімнастичну п’ятихвилинку. Рекомендаціями, вимогами та нормами держава демонструє батькам, що дбає про здоров’я опорно-рухового апарату дітей. Проте, головна відповідальність лежить на батьках. Одним із способів попередити сколіоз та остеохондроз є придбання якісного ранцю.

Особливості вибору шкільного ранцю

В Україні відсутні стандарти та процедура сертифікації шкільних ранців. Але такі норми є закордоном, а саме — у Германії. Саме тому шкільне приладдя цієї країни користується попитом, проте особливе місце належить продукції компанії Herlitz. У каталозі сайтуhttps://moyo.ua/ ранець Herlitz коштує від 1790 гривень. На прикладі цих портфелів і розглянемо основні ознаки якості.

Вікова категорія: цей критерій має бути вказаним на ранці, оскільки він передбачає довжину плечових рамок та співвідношення його розмірів і статури дитини.

Тип спинки: є розподіл на м’яку, напівжорстку, жорстку та ортопедичну. Відмінність останньої у тому, що рельєф поролону відповідає анатомічним вигинам та випуклостям. Це допомагає підтримати правильну поставу та рівномірно розподілити вагу підручників.

Розміри портфелю: окрім вікової категорії варто врахувати і висоту ранцю разом з шириною. Причина — відмінність у статурах: хтось у свої шість років має вагу в 30 кг та відносно високий зріст, а деякі діти і в десять років ще зовсім невиликі.

Наявність світловідбивачів: цей критерій підвищує рівень безпеки дитини, навіть, якщо її до школи возять особистим автомобілем.

Жорсткість дна: від нього залежить форма ранцю та розподіл ваги книжок. Якщо дно м’яке, то ранець видовжується і його низ починає виходити за межі поролонової спинки.

Колір сумки, кількість відділів та комплектація — характеристики, що відносяться до другорядних, адже головний показник — анатомічність.

На останок  ще деякі поради дбайливим батькам із вибору ранцю: зважайте на якість, а не на ціну. Його вартість виправдається здоровою поставою та легкою ходою. Також звертайте увагу на характеристики ранцю і порівнюйте їх зі зростом, вагою дитини. Візьміть до уваги, що придбання портфелю, у комплектацію якого входить пенал і сумка для спортивного одягу, вигідніше, ніж купівля всього окремо. І на останок — бажаємо здоров’я і вдалих покупок!

: 326 | : LYAO | : 0.0/0
: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: